Ας απολαύσουμε μια σαλάτα (πάλι)
Το 2013 έφτασε, ωστόσο δεν έχω την παραμικρή διάθεση για λίστες, δεσμεύσεις, ανασυγκρότηση δυνάμεων και σκέψεων, no resolution list this year! Το προφανές θα ήταν να έχω ήδη υπόψη μου τι θα ήθελα να κάνω ή να αλλάξω μέσα στη νέα χρονιά, το προφανές από την άλλη καταντάει λίγο… βαρετό. Σκέφτηκα να αφήσω τα πράγματα στην τύχη κι όπως βγει, πόσο άσχημα μπορεί να εξελιχθεί(;)
Για να το θέσω διαφορετικά, μπούχτισα, μπούχτισα από τα πολλά χωρίς νόημα και ναι, επίσης από τα πολλά φαγιά της εορταστικής περιόδου, νοιώθετε κι εσείς το ίδιο, άραγε;;; αλλά για να επανέλθω στα δικά μας, το φαγητό είναι, αδιαμφισβήτητα, μια ανάγκη για τον άνθρωπο, όσο φαγωμένος και να είσαι εξαιτίας των ημερών , πρέπει κάτι να φας… ε δεν λειτουργεί αθροιστικά (επιστημονικά αποδεδειγμένο).
Οπότε, θα φτιάξω μια σαλάτα, πάλι, μεγάλος μου έρωτας οι σαλάτες, οφείλω να το ομολογήσω, γι αυτό και δεν κρύβεται εύκολα (όλοι έχουμε αδυναμίες, σωστά???)
Δεν θα ήθελα να θεωρηθεί πως αποφεύγω να «κοπιάσω» για το φαγητό… οπότε θα φτιάξω και σπιτικά κρουτόν στο φούρνο, για ευνόητους λόγους, και από μαύρο ψωμί, για ευνόητους λόγους και πάλι.
Θα κόψω τις πρασινάδες μου μικρές μικρές, καρτερικά, με πλαστικό μαχαίρι, να μην μου οξειδωθούν και πάνε στράφι οι βιταμίνες και τα λοιπά ιχνοστοιχεία!
Θα βάλω διάφορα νόστιμα και θρεπτικά υλικά, μιαμ μιαμ!
Θα φτιάξω ένα ντρέσινγκ να το πιείς στο ποτήρι, σχεδόν…
-2013-
βγες έξω, μίλα, χόρεψε, ξέχνα, σταμάτα να φοβάσαι, χαμογέλα, χαμογέλα δυνατά, γέλασε με την ψυχή σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και συνέχισε…
κάπως έτσι φαντάζομαι την καινούρια χρονιά!
Πράσινη σαλάτα με μυρωδικά και διάφορα άλλα
για 2 άτομα
προετοιμασία: 20-30 λεπτά
υλικά
½ σαλάτα σγουρή
½ σαλάτα κόκκινη λόλα
2-3 φύλλα iceberg
2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιές μυρώνια
2 κουταλιές καρυδόψιχα σπασμένα
2 κουταλιές κράνμπερι αποξηραμένα
100 γρ. μπλε τυρί castello, σε κομμάτια
Φλοίδες από ½ καρότο (μεσαίο)
3 κουταλιές κρουτόν ( ψωμί ολικής άλεσης)
Dressing:
Χυμό από
½ λεμόνι, 1 μανταρίνι
½ πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά όλες τις πρασινάδες και τα μυρωδικά και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Ξεχωρίζετε από τα κοτσάνια τον κόλιανδρο και τα μυρώνια. Στο γουδοχέρι ή σε ένα multi σπάτε τη καρυδόψιχα.
Κόβετε τις πρασινάδες στο μέγεθος που προτιμάτε, τις ανακατεύετε με τα μυρωδικά και τοποθετείτε στο μπολ της σαλάτας. Ρίχνετε στο μπολ της σαλάτα τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα κρουτόν κόβετε 2 φέτες ψωμί ολικής, κομμένο σε μικρούς κύβους, 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 5 λεπτά στο γκριλ
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ ανακατεύετε την μουστάρδα με λίγο αλάτι, το μέλι και στη συνέχεια τον χυμό από τα εσπεριδοειδή. Τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε την σαλάτα.
Oh enjoy 2013!