Εάν ήταν καλοκαίρι, έστω, εάν είχε λίγο ήλιο παραπάνω, θα έφτιαχνα μια σαλάτα… αλλά τώρα με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες δεν μου αρκεί. Έχει πιάσει να χειμωνιάζει, δρόσισε, έπεσαν βροχές, το καλοκαίρι φαντάζει μακρινό.
Δεν βγαίνω από το σπίτι με καλοκαιρινά ρούχα πια, ούτε με ανοιχτά παπούτσια, φοράω μια μάλλινη ζακέτα, ίσως κ ένα μπουφάν, εντάξει το ομολογώ αντιστέκομαι ελαφρώς…
έχω , ακόμα, ένα μικρό Post Summer Stress, ακόμα???
Σκέφτομαι το καλοκαίρι που πέρασε, αααχ πόσο ωραίο ήταν το καλοκαίρι, τους φίλους που έφυγαν μακριά, τους φίλους που ίσως φύγουν, σκέφτομαι πάλι, τι θα έκανα χωρίς τους φίλους που έχω δίπλα μου? και όπως τα σκέφτομαι όλα αυτά, καταλήγω στο εξής: θα βάλω κάτι στο φούρνο, κάτι παρηγορητικό, κάτι που θα με κάνει να νιώσω λίγο πιο καλά, μήνας Νοέμβρης που είναι, λίγο πιο έτοιμη να αντιμετωπίσω όλα αυτά που έπονται, τα καλά και τα άσχημα!!
Χρειάζομαι λίγο comfort food, τώρα! κι επειδή την παρηγοριά την χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή, μια Δευτέρα, μια Τρίτη, μια Πέμπτη και σίγουρα μια Κυριακή βράδυ…
θα φτιάξω μικρά κεκάκια καρότο, για να έχω ένα μαζί μου πάντα! χα
Carrot Cup Cakes
για 18 μικρά κεκάκια
υλικά
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη καστανή
300 ml ηλιέλαιο
4-5 μεσαία καρότα, τριμμένα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι αλάτι
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
100 γρ. σταφίδες
για το γλάσο
300 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C. Στο μίξερ χτυπάτε, σε μέτρια ταχύτητα, τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ, σιγά σιγά, το λάδι και συνεχίζετε να ανακατεύετε για μερικά ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Ψήνετε για 35- 38 λεπτά περίπου, ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα ( πρέπει να βγαίνει καθαρή).
Αφήνετε τα κεκάκια να κρυώσουν και φτιάχνετε το γλάσο: χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το κρεμμώδες τυρί μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, προσεκτικά για να μην πεταχτεί όλη έξω και τέλος το χυμό λεμόνι.
*είχα στο ψυγείο φρέσκο τζίντζερ και το έτριψα στον μικρό τρίφτη των μπαχαρικών, ένα κομμάτι πάχος δύο δάκτυλα και το ανακάτεψα στη ζύμη!!! ε λοιπόν του πάει πολύ, δοκιμάστε το!!!