Monthly Archives: November 2014

BLOG-8_PHOTO_1

Don’t Get Sentimental, Bake a Carrot Cake!

Εάν ήταν καλοκαίρι, έστω, εάν είχε λίγο ήλιο παραπάνω, θα έφτιαχνα μια σαλάτα… αλλά τώρα με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες δεν μου αρκεί. Έχει πιάσει να χειμωνιάζει, δρόσισε, έπεσαν βροχές, το καλοκαίρι φαντάζει μακρινό.
Δεν βγαίνω από το σπίτι με καλοκαιρινά ρούχα πια, ούτε με ανοιχτά παπούτσια, φοράω μια μάλλινη ζακέτα, ίσως κ ένα μπουφάν, εντάξει το ομολογώ αντιστέκομαι ελαφρώς…

έχω , ακόμα, ένα μικρό Post Summer Stress, ακόμα???

Σκέφτομαι το καλοκαίρι που πέρασε, αααχ πόσο ωραίο ήταν το καλοκαίρι, τους φίλους που έφυγαν μακριά, τους φίλους που ίσως φύγουν, σκέφτομαι πάλι, τι θα έκανα χωρίς τους φίλους που έχω δίπλα μου? και όπως τα σκέφτομαι όλα αυτά, καταλήγω στο εξής: θα βάλω κάτι στο φούρνο, κάτι παρηγορητικό, κάτι που θα με κάνει να νιώσω λίγο πιο καλά, μήνας Νοέμβρης που είναι, λίγο πιο έτοιμη να αντιμετωπίσω όλα αυτά που έπονται, τα καλά και τα άσχημα!!

Χρειάζομαι λίγο comfort food, τώρα! κι επειδή την παρηγοριά την χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή, μια Δευτέρα, μια Τρίτη, μια Πέμπτη και σίγουρα μια Κυριακή βράδυ…

θα φτιάξω μικρά κεκάκια καρότο, για να έχω ένα μαζί μου πάντα! χα

Carrot Cup Cakes
για 18 μικρά κεκάκια

υλικά
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη καστανή
300 ml ηλιέλαιο
4-5 μεσαία καρότα, τριμμένα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι αλάτι
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
100 γρ. σταφίδες

για το γλάσο
300 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C. Στο μίξερ χτυπάτε, σε μέτρια ταχύτητα, τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ, σιγά σιγά, το λάδι και συνεχίζετε να ανακατεύετε για μερικά ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Ψήνετε για 35- 38 λεπτά περίπου, ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα ( πρέπει να βγαίνει καθαρή).
Αφήνετε τα κεκάκια να κρυώσουν και φτιάχνετε το γλάσο: χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το κρεμμώδες τυρί μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, προσεκτικά για να μην πεταχτεί όλη έξω και τέλος το χυμό λεμόνι.

*είχα στο ψυγείο φρέσκο τζίντζερ και το έτριψα στον μικρό τρίφτη των μπαχαρικών, ένα κομμάτι πάχος δύο δάκτυλα και το ανακάτεψα στη ζύμη!!! ε λοιπόν του πάει πολύ, δοκιμάστε το!!!

BLOG-4 PHOTO_1

Ονειρεύτηκα ένα Kυριακάτικο Πρωινό

dreamy-breakfast

If I am butter than he’s a hot knife

Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι δεν βλέπω όνειρα, άλλες φορές πάλι βλέπω όνειρα που φαντάζουν τόσο ζωντανά, που δεν πιστεύω ότι ήταν όνειρο… κάπως έτσι ήταν το όνειρο που είδα τις προάλλες, ζωντανό και πραγματικό όσο τίποτε άλλο!!! Μετά το σκέφτηκα καλύτερα και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: μάλλον πεινούσα και πολύ μάλιστα γιατί στο όνειρο μου σχεδόν μύρισα και γεύτηκα εκείνα τα λαχταριστά pancakes που είχα μόλις ψήσει.

Κυριακή πρωί, η μέρα είναι ηλιόλουστη, λίγο δροσερή αλλά με έναν λαμπρό ήλιο, άλλωστε είναι φθινόπωρο, το μυρίζεις στον αέρα. Ο καφές μοσχομυρίζει, πράμα περίεργο, αφού ακόμα κοιμάμαι…
“αλήθεια ποιος έφτιαξε καφέ?”

ingredients

Σηκώνομαι από το κρεβάτι με μεγάλη όρεξη και με την κούπα του καφέ μου ανά χείρας, ξεκινάω να φτιάξω αφράτα λαχταριστά pancakes, τηγανίτες τις έλεγε η γιαγιά μου αλλά δικαιολογείτο γιατί τις τηγάνιζε μέσα σε καυτό λάδι!!! Μετά όπως είναι ζεστά θα τα φάω με πολύ πολύ βούτυρο, για να με πιάσει, και μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα, δεν ξέρω ακόμα!

Να εξηγηθώ, τα συγκεκριμένα pancakes είναι αυτό που λέμε χειροποίητα, εντελώς, και θέλουν λίγο χρόνο και υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και θα δώσει μεγάλα χαμόγελα στους αγαπημένους σας, που θα έχουν την χαρά να τα δοκιμάσουν!!!

Pancakes με ανθότυρο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά
για 4 άτομα

Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
½ κλωνάρι φρέσκια βανίλια
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι
350 γρ. γάλα
220 γρ. ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
ελαιόλαδο για το τηγάνι
βούτυρο & μαρμελάδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα σε ένα ομοιογενές μείγμα. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγετε το κλωνάρι της βανίλιας στη μέση και πιέζοντας ελαφρά με την λάμα του μαχαιριού αφαιρείτε το εσωτερικό και το προσθέτετε στο μπολ, ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με απαλές κινήσεις. Στην συνέχεια προσθέτετε ανακατεύοντας το ανθότυρο. Με ένα πινέλο αλείφετε ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο ζεσταίνετε καλά και με μια κουτάλα ρίχνετε στο τηγάνι μια δόση κάθε φορά. Ψήνετε κάθε pancake για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Σερβίρετε τα pancakes με βούτυρο και μαρμελάδα ή με ότι σας κάνει όρεξη!!!