Monthly Archives: July 2014

strawberry-1

Strawberry Fields Forever

…let me take you down, ‘cause I ‘m going soon Strawberry fields.

Σήμερα μάλλον είμαι σε κάπως ‘ψυχεδελική’ διάθεση,  εξ’ού και το συγκεκριμένο τραγούδι τριγυρίζει στο μυαλό μου από το πρωί! Αγαπάω Beatles τρελά, από μικρή και για πάντα, αλλά αλήθεια πως μου ήρθε σήμερα??? Κάτι θα κρατήσω από το τραγούδι και σίγουρα δεν είναι το ταξίδι στο hometown, Liverpool, του John…λέω να κρατήσω τις φράουλες και να αλλάξω διάθεση, να επιστρέψω στα ‘00s,αρχές καλοκαιριού, Ελλάδα… ευλογημένος τόπος, Οι φράουλες μοσχοβολάνε ακόμα στις λαϊκές αγορές και σίγουρα θα απογειώσουν το ελαφρύ αυτό γλυκό!!!

Το ξέρω κατά βάθος είμαι λίγο ροζ, απλά δεν το καταλαβαίνει κανείς σε πρώτη ανάγνωση!! Oh, enjoy

Παγωμένο  γιαούρτι με κόκκινα φρούτα

Θέλει καμιά ωρίτσα και κάτι για να το φτιάξετε
για 6 άτομα
Θα χρειαστείτε :
190 γρ. φράουλες
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 βανίλια

Για να φτιάξετε το γιαούρτι

Πλένετε καλά τις φράουλες και κρατάτε στην άκρη 30 γραμμάρια. τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα πολυμίξερ πολτοποιείτε τις φράουλες.
Περάστε τις πολτοποιημένες φράουλες από ένα κόσκινο και τοποθετήστε σε ένα μεσαίο μπολ.
Ρίχνετε στο μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενές μείγμα.
Χτυπάτε στο μίξερ τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί και ανακατεύετε με το μείγμα γιαουρτιού.
Σερβίρετε το μείγμα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής μέσα σε χαμηλά ποτήρια.
Τα τοποθετείτε στην κατάψυξή σας για 30- 40 λεπτά και στην συνέχεια τα σερβίρετε προσθέτοντας τα τις υπόλοιπες φράουλες πάνω στο γλυκό σας.

BLOG-2 PHOTO_1

Keep Things Simple

Τομάτα ή Ντομάτα, μα πόσο υπερβολική μπορεί να είμαι;;;
Τέλος πάντων… καλοκαίρι, Ελλάδα, ελληνικά προϊόντα, ν-τοματούλες μυρωδιές, φρέσκα μυρωδικά λίγη φέτα, απλά πράγματα!!! Μπορείτε να φωνάξετε δύο ή τρείς ή τέσσερις φίλους, το αφήνω σε εσάς, να φάτε απλά και να πιείτε μια παγωμένη μπύρα ή ένα δροσερό ροζέ, ίσως;;;

Πείτε στον καλό σας φίλο να φτιάξει μια δροσερή σαλάτα με ωραίο ελαιόλαδο, λίγο αρωματικό-φρουτώδες, το ζητάει η εποχή!!! Εσείς πάλι, θα φτιάξετε κάτι εξαιρετικά απλό και γρήγορο. θα έχετε κάνει μια μικρή προετοιμασία, θυμάστε; απλά πράγματα… και θα ‘μαγειρέψετε’ παρέα με τους φίλους και την παγωμένη μπύρα σας, τις φανταστικές αυτές τάρτες.

Εγώ, είμαι ήδη εκεί… η ώρα είναι κάπως περασμένη, αλλά δεν μας πειράζει καθόλου, είναι καλοκαίρι και οι ρυθμοί μας πιο αργοί, το απαιτεί άλλωστε κι η ζέστη!!! Είμαστε έξι αγαπημένοι φίλοι, ό,τι καλύτερο στις μέρες μας, μιλάμε για διάφορα και περιμένουμε τις τάρτες να ψηθούν με τα παγωμένα ποτήρια ανά χείρας…

Τελικά τα απλά πράγματα είναι τα πιο ωραία, αλήθεια!

Τάρτες με τοματίνια, φέτα και βασιλικό

για 6 άτομα
θα σας πάρει μισή ώρα να το φτιάξετε και να το ψήσετε μαζί

Θα χρειαστείτε
1 φύλλο ζύμης για τάρτα (κομμένο στα έξι)
200 γρ. φέτα σκληρή (τριμμένη)
12-14 τοματίνια κομμένα στη μέση
Ελάχιστη καστανή ζάχαρη για να πασπαλίσετε τα τοματίνια
Φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο

Πριν ξεκινήσετε προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180ΟC στο αέρα.
Σε έναν καθαρό πάγκο πασπαλίστε λίγο αλεύρι και απλώστε πάνω το φύλλο της ζύμης.
*το φύλλο θα πρέπει να έχει ξεπαγώσει αλλά να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου για να μπορέσετε να το κόψετε και να μην σας ‘λιώσει’.
Πασπαλίζετε λίγο ακόμα αλεύρι στο φύλλο και το κόβετε σε έξι ίσια κομμάτια. Με ένα μικρό μαχαίρι χαράσσετε σε κάθε κομμάτι ζύμης ένα πλαίσιο πάχους μισό εκατοστό. Αλείφετε κάθε επιφάνεια ζύμης με λίγο αυγό, μετά λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι , ‘κολλάτε’ τα τοματίνια, 3-4 στην κάθε τάρτα, λίγη ζάχαρη, την τριμμένη φέτα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, στον φούρνο 15-17 λεπτά. Ανοίγετε τις πρώτες μπύρες ή το παγωμένο ροζέ, περί ορέξεως… βγάζετε τις τάρτες από  τον φούρνο, να κρυώσουν λίγο, σερβίρετε και απολαμβάνετε…