Monthly Archives: April 2014

Tart_Central

Tart On an Impulse

Tart_Central
Για μένα το να φτιάχνω τάρτες είναι ουσιαστικά μια παρόρμηση (όπου παρόρμηση= ενσυνείδητη ή υποσυνείδητη, έντονη και ισχυρή τάση που αισθάνεται κάποιος για την εκτέλεση συγκεκριμένης πράξης). Ενσυνείδητη τάση δεν θα την έλεγα, ισχυρή θα την χαρακτήριζα, σίγουρα ισχυρή και τώρα που το σκέφτομαι να τος ο φούρνος, πάλι ξεπροβάλει για να ψηθεί η τάρτα μου… παρόρμηση και εμμονή συνάμα, να τα κοιτάξω λίγο τα θεματάκια μου!!! Αλλά τα είπαμε, πρέπει να βρισκόμαστε, να πίνουμε ένα ποτήρι κρασί, δύο – τρία στην περίπτωση μας, να το συνοδεύουμε και  με κάτι κάτι, απλό αλλά νόστιμο. Ας πούμε μια τάρτα και μια σαλάτα, μαζί τους κι ένα ωραίο, γευστικό και με χαρακτήρα, τυρί… τόσο απλό, ίσα ίσα για να βρεθούμε, μια ωραία αφορμή μας δίνει η τάρτα λοιπόν! Συνήθως δεν χρησιμοποιώ σφολιάτα, αλλά αυτή η βουτυράτη γεύση της με κερδίζει μερικές φορές, να πω πως δεν μου αρέσει;;;

TART_FORK

Άλλη μεγάλη αδυναμία μου τα καραμελωμένα κρεμμύδια, μπορώ να τα φάω με το κουτάλι, από το τηγάνι, αλλά είμαι εγκρατής άνθρωπος εγώ (ψέμα μεγάλο) θα τα αφήσω στην άκρη για την τάρτα, είπαμε είναι για την τάρτα Άννα!!!

TART_THE_PAN_ONIONS

Επίσης το σοταρισμένο μπέικον, τόσο που να είναι λίγο τραγανό στο δάγκωμα, δεν μπορώ να πω πως δεν το απολαμβάνω… ε και την χαριστική βολή την δίνει το μπλε τυρί, αυτό με την πενικιλίνη! Καταλαβαίνω πως κάποιοι δεν το αγαπούν, είναι έντονη και ιδιαίτερη η γεύση του, είναι από τα τυριά που ή τα αγαπάς ή δεν τα πλησιάζεις! Ας βάλετε μια γραβιέρα στη θέση του, λίγο έντονη, πιπεράτη, ίσως και μια κεφαλογραβιέρα… καλό είναι να έχουμε εναλλακτικές, να είμαστε κάπως ευέλικτοι!

TART_YLIKA

TART_OVEN

Επίσης, θα σας πρότεινα μια πράσινη σαλάτα , με ένα γλυκόπικρο ντρεσινγκ. Εαν το αγαπάτε πολύ, συνοδεύσατε με το μπλε τυρί ή την γραβιέρα, για τους εναλλακτικούς αυτό. Για κρασί κατευθυνθείτε σε κόκκινο, με σώμα και αρωματικό, άλλωστε το κόκκινο δεν έχει εποχή, ό,τι κι αν έχετε ακούσει, μύθος….

TART_FINAL

με κείνα και με τ’αλλα το στήσαμε το «ελαφρύ» μας δείπνο, ας το απολαύσουμε παρέα, ίσως να χορεύαμε κιόλας ξυπόλητοι;;; από παρόρμηση…

 

Τάρτα με Καραμελωμένα Κρεμμύδια & Μπέικον

για 3-4 άτομα

υλικά

1 φύλλο σφολίατας

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 13κ.

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

αλάτι πιπέρι

200 γρ. μπέικον κομμένο σε μικούς κύβους

180 γρ. μπλέ τυρί

*προθερμασμένος φούρνος, αέρα, 180 C

για να φτιάξεις τη σφολιάτα τρυπάς τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και τη χαράσεις ελαφρώς περιμετρικά (αφήνοντας 1,5 εκ. ). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεις γι 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, για 10-12 λεπτά, “σβήνεις” με το βαλσάμικο και τη καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφαιρείς τα κρεμμύδια από το σκεύος και σοτάρεις για 4-5 λεπτά το μπέικον ( για πιο τραγανό το αφήνεις ακόμη 3-4 λεπτά). Τοποθετείς το φύλλο της σφολιάτας σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί ( δηλαδή δεν χρειάζεται ταρτιέρα!), απλώνεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μπέικον και τέλος το μπλε τυρί που έχεις σπάσει σε κομμάτια μικρά. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Η τάρτα είναι ωραία ζεστή και χλιαρή και κρύα και εαν μείνει… από το ψυγείο την επόμενη μέρα!

 

Truffles_Central

Spicy Chocolate Truffles

Truffles_Central

Έφτιαξα αυτά τα σοκολατάκια με μαύρη πικρή σοκολάτα, γιατί μου αρέσει το γλυκό να έχει πάντα μια επίγευση πικρού! Γιατί νομίζω πως  δοκιμάζοντας το πικρό εκτιμάς καλύτερα και το γλυκό. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι συγκρίσεις αλλά πως να το κάνουμε το παιχνίδι των γεύσεων στηρίζεται στις εναλλαγές ,από πικρό σε γλυκό, από γλυκό σε καυτερό και πάει λέγοντας!
truffles_ingridients

truffles_ingridients_f
Γι αυτό η γλυκόπικρη σοκολάτα, το πικραμύγδαλο, το εκρηκτικά καυτερό μπούκοβο και το αρωματικό μαύρο ρούμι συνδυάζονται, για να γευθείς σε ένα μόνο σοκολατάκι όλες αυτές τις εναλλαγές… αυτό που το βάζεις στο στόμα, κλείνεις τα μάτια και είναι σαν να βλέπεις πυροτεχνήματα μικρά στην αρχή και μεγάλα, φαντασμαγορικά στη συνέχεια… μετά θες κι άλλο γιατί πόσες φορές σου συμβαίνει αυτό το μοναδικό;
truffles_block
Χρησιμοποίησα το μπούκοβο και το ρούμι με αρκετή σύνεση ομολογώ, μια «αρετή» που δεν με είναι από τις κυρίαρχες του χαρακτήρα μου….παρακαλώ νιώστε ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσετε στις ποσότητες & Let me know!!! Άλλωστε μερικοί το προτιμούν καυτό… περί ορέξεως  ουδείς λόγος!

truffles_bitten
Oh do enjoy!!!

 

Spicy Chocolate Truffles

υλικά

600 γρ. κουβερτούρα

180 ml  κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. πικραμύγαλο (εκχύλισμα)

1,5  κουταλιά μπούκοβο

1 σφηνάκι μαύρο ρούμι

 

για να φτιάξετε τα τρουφάκια, λιώνετε σε χαμηλή φωτιά, για να μην καεί η σοκολάτα,  σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει και το μέιγμα γυαλίζει κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Σε ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετείτε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Κόβετε με ένα ίσιο μαχαίρι σε μικρά σοκολατάκια, βουτώντας το μαχαίρι πάντα σε ένα ποτήρι με νερό, για να μην κολλάει το μαχαίρι στη σοκολάτα. Η υφή είναι αρκετά μαλακή ακόμα κι όταν περάσου οι 3 ώρες στο ψυγείο.

*διατηρούνται για τουλάχιστον μια εβδομάδα στο ψυγείο.

BLOG-23 PHOTO_1

Το Colibri είναι εμπειρία

Κάπως έτσι τελείωσε το «γεύμα» μας το Σάββατο στο Colibri του Παγκρατίου, όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό:

Monsieur Colibri: Η Παρασκευή σου δεν ήταν καλή…
Α: Ήταν, είπα ψέματα… αλλά μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου ξαναείπα, όχι δεν ήταν!
Monsieur Colibri: Φαίνεται στα μάτια σου, αλλά σήμερα είναι μια άλλη μέρα…
Α: Ναι αυτό είναι αλήθεια, την Παρασκευή την έχω αφήσει πίσω!
Monsieur Colibri: Καταφύγια υπάρχουν πολλά, σωτηρία όμως μόνο μια…
A: Ναι όντως!
Monsieur Colibri: θα το θυμάσαι ή θέλεις να στο γράψω;
Α: όχι, το θυμάμαι…
Monsieur Colibri: κι εμείς εδώ ένα καταφύγιο είμαστε…

Άργησα να πάω στο Colibri, μπορεί να έφτασα τελευταία και καταϊδρωμένη αλλά έφτασα!!!
Σε περίπτωση που δεν είμαι η μόνη «τελευταία» σας το συστήνω, ανεπιφύλακτα… είμαι σίγουρη πως εάν το επισκεφθείτε θα το καταλάβετε κι εσείς πως το Colibri δεν είναι απλά ένα γεύμα, το Colibri είναι εμπειρία…
Παρεμπιπτόντως, έχει φανταστικά μπεργκερ και πίτσα και σαλάτες και άλλα πολλά ωραία!

Respect στην εξυπηρέτηση, εξαιρετική, κι όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως εγώ κάτι τέτοια κομπλιμάν δεν τα κάνω εύκολα! Do visit Colibri

Oh Colibri rocks!

Colibri, Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι-Καλλιμάρμαρο, τ. 210 701 1011

Tart Holder

How to make… a decorative Base

Asbete_prep8-(1-of-1)

Διακοσμητική βάση για της γλυκές και τις αλμυρές δημιουργίες σας

by Alexandra

Για να φτιάξετε την διακοσμητική βάση θα χρειαστείτε:

·       Ένα κομμάτι MDF διαστάσεων 36X34cm και πάχους περίπου 1cm (μπορείτε να το προμηθευθείτε από καταστήματα που πουλούν ήδη ξυλείας ή καταστήματα «Φτιάχτο μόνος σου», που μπορούν να σας το κόψουν και στις διαστάσεις που θέλετε.

·       Σέγα (ηλεκτρικό πριονάκι)

·       Διαβήτη ή ένα πιάτο με διάμετρο 30cm

·       Ξυλόκολλα (μπορείτε να την προμηθευθείτε από τα χρωματοπωλεία)

·       Ένα λεπτό πινελάκι για την ξυλόκολλα

·       Ακρυλικό χρώμα

·       Ένα μικρό ρολό για να περάσετε το ακρυλικό χρώμα

·       Υφασμάτινη κορδέλα ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, για να διακοσμήσετε τη βάση

Tart_Patron_Final

Αρχικά σχεδιάζετε στο κέντρο του MDF διαστάσεων 36Χ34cm έναν κύκλο διαμέτρου 30cm.

Tart_Patron1_Final

Στην συνέχεια τοποθετείτε το πριονάκι της σέγας στη μέση της μίας εκ των δύο πλευρών του ορθογώνιου παραλληλόγραμμου με διάσταση 36cm, κόβοντας κάθετα μέχρι το πριονάκι της σέγας να φτάσει στη γραμμή περιγράμματος του κύκλου ( βλ. πάνω και κάτω κόψιμο στον κύκλο).

*Συνεχίζετε με το κόψιμο του κύκλου.

Tart_Base_Final

Αφού ολοκληρώσετε το κόψιμο του κύκλου, τον αφαιρείτε και κόβετε κάθετα και την απέναντι πλευρά του παραλληλόγραμμου, έτσι ώστε να δημιουργήσετε δύο κομμάτια τα οποία θα είναι και τα στηρίγματα της βάσης.

Στο κέντρο κάθε στηρίγματος κάνετε μία μικρή εγκοπή, την μία από την πάνω πλευρά του στηρίγματος και την άλλη από την κάτω, έτσι ώστε να μπορείτε να βάλλετε το ένα στήριγμα μέσα στο άλλο.

Tart_Details_Final

Τοποθετείτε το κυκλικό κομμάτι επάνω στην βάση και αλείφετε την  ξυλόκολλα με ένα μικρό πινελάκι ανάμεσα σε κάθε πλευρά της βάσης που εφάπτεται με τα στηρίγματα.

Με κόλλα αλείφετε επίσης και τις εγκοπές του κέντρου (σταυρός) τις βάσης.

Όταν στεγνώσει η ξυλόκολλα, περνάτε  με το ρολάκι το ακριλικό χρώμα στην διακοσμητική  βάση.

Τέλος αφού στεγνώσει καλά και το ακριλικό χρώμα, την διακοσμείτε περιμετρικά με ότι σας κάνει κέφι!!!

Tart_Final_FINAL

Καλή επιτυχία!

Αλεξάνδρα

BLOG-22_PHOTO_1.jpg

Amalia’s Avocado Party

Όταν λοιπόν αυτό το… with a little help from my friends, αποδεικνύεται περίτρανα πως ισχύει, δεν μπορώ παρά να νιώθω απέραντη χαρά για τη ζωή! Ναι το ομολογώ, είμαι βαθιά συναισθηματική, ναι μερικές φορές είμαι drama queen, αλλά προσπαθώ να εκτιμώ ό,τι μου δίνεται τόσο απλόχερα…
κι εκεί που, για ακόμη μια φορά, η συμβολή ενός φίλου ήταν απαραίτητη, η Αμαλία με τον μοναδικά αφοπλιστικό της τρόπο μου έδωσε την λύση: « γιατί δεν κάνεις κάτι με αβοκάντο και ίσως ντομάτα που είναι και δροσιστικός συνδυασμός; Ανοίγει και ο καιρός άλλωστε…»
Μα πως δεν το είχα σκεφτεί; Ξαφνικά ήταν ολοφάνερο πως το βουτυρένιο αβοκάντο έπρεπε να συνδυαστεί με γεύσεις ξινές, αλμυρές, δροσερές και κάπως πικάντικές… φυσικά ήξερα ποια υλικά θα μου έδιναν αυτό το γευστικότατο αποτέλεσμα, άλλωστε είναι όλα πολύ πολύ αγαπημένα μου!

*κι όπως λέει κι ο  μπρο ο συνδυασμός τα σπάει

 Το αβοκάντο θέλει μερικές, συγκεκριμένες αλλά απλές κινήσεις για να σας «φανερωθεί»…

Το κοτόπουλο, αποκτάει ένα κάποιο ενδιαφέρον με λίγη- αρκετή δηλαδή- καπνιστή πάπρικα, and so on and so forth…

Oh enjoy, really do!!!

Open Sandwiches with Avocado Spread
για 2-4 άτομα

υλικά
2 φέτες ψωμί του τοστ, φρυγανισμένες
μισή μπαγκέτα, κομμένη στη μέση
2 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι κομμένα σε μικρά κομμάτια
150 γρ. καπνιστό σολομό
2 αβοκάντο, ώριμα
2 λάιμ
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεσαία τομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. πάπρικα

για να τα φτιάξετε
τοποθετείτε τα ωραία σας ποτήρια – σφηνάκια και το μπουκάλι της τεκίλας στην κατάψυξη…
Κόβετε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και ρίχνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο, χυμό από μισό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και με ένα πιρούνι το «πατάτε» μέχρι να γίνει πουρές (εγγυημένο αγχολυτικό). Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε τα ¾ της ψιλοκομμένης τομάτας, με το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και λάιμ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας σταθερά, τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα οποία έχετε μαρινάρει για 15 λεπτά σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τις δύο πάπρικες.
Παίρνετε τα ψωμιά, απλώνετε το αβοκάντο, στην εκδοχή με το κοτόπουλο βάζετε το μείγμα της τομάτας με τον κόλιανδρο, στην εκδοχή με τον καπνιστό σολομό βάζετε σκέτη την ψιλοκομμένη τομάτα. Τελειώνετε αντίστοιχα με το κοτόπουλο και τον καπνιστό σολομό και αρκετές σταγόνες λάιμ παντού.

Τη συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε, ανοίγετε την κατάψυξη….

Dantes_Central

Pre & After Easter Joy

Dantes_Central

θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή εδώ τη συνταγή αλλά δεν ξέρω τι να γράψω, λες και μου τελείωσαν οι λέξεις απόψε, λες και δεν μπορώ να γράψω στο χαρτί όλα αυτά που δεν χωράνε στο μυαλό μου. Με εκείνα και με τ’άλλα έρχεται και το Πάσχα, τι να πω περναέι γρήγορα ο καιρός οπότε ας θεωρήσουμε τούτη εδώ τη συνταγή κάπως επίκαιρη, έχει και τσουρέκι!!! Θα σας γράψω λοιπόν δυό τρία λόγια…

Dante's Hell_ganache (1 of 1)

Φαντάζομαι μέρες που είναι, τσουρέκι βρίσκει κανείς στα περισσότερα σπίτια, όσο υπάρχουν γιαγιάδες που τα φτιάχνουν, όσο υπάρχουν φουρναραίοι που τα ψήνουν, όσο υπάρχουμε κι εμείς που τα τρώμε. Έχω καταναλώσει στη ζωή μου θαρρώ, αρκετά κιλά τσουρέκι, από φρέσκο βουτυγμένο στο κρύο γάλα κι αργότερα στον καφέ -αξεπέραστο πρωινό- μέχρι και μπαγιάτικο τσουρέκι στη φρυγανιέρα με μαρμελάδα βερίκοκο και κάποια γραβιέρα απ’ αυτές που “τραβάνε” λίγο…

Αλλά σκέφτομαι, και τι άλλο να κάνεις με το τσουρέκι που απέμεινε, μα να πάει χαμένο;;; κι εαν το έχεις φάει κι έτσι κι αλλιώς να μην δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό;;

Dante's Hell_1 (1 of 1)

ε και λίγη σοκολάτα του πάει του τσουρεκιού κι αυτή τη φορά θέλω μπλε φρούτα, αυτά του δάσους…

Dante's Hell_jam (1 of 1)

dantes_ingredients

το τσουρέκι όμως, σας διαβεβαιώ, αναζητά να επιστρέψει στον φούρνο, όπως ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος, γι αυτό θα του δώσω για ακόμη μια φορά αυτό που θέλει…. λίγο πριν το καταβροχθίσω!!!

Dante's Hell_final (1 of 1)

Oh enjoy pre – after Easter or whenever!!!

 

 

Πουτίγκα με Τσουρέκι

υλικά για 4 άτομα (ή για 2 για μεγαλύτερες ποσότητες)

140 γρ. κουβερτούρα

50 ml κρέμα γάλακτος

3 αυγά

200 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ζάχαρη καστανή (προεραιτικό)

1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 τσουρέκι

80 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή όποια μαρμελάδα σας αρέσει!

φιλέ αμύγδαλο για το πασπάλισμα

 

για να φτιάξετε την πουτίγκα

σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος (50 γρ.) ανακατεύοντας κατά διαστήματα! κόβετε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες, αλείφετε με τη γκανάς σοκολάτας και τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά ελαφρώς, με τη κρέμα γάλακτος (200 ml), τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθετείτε τις φέτες του τσουρεκιού όρθιες σε πυρίμαχο σκεύος ( διάμετρος 20-24 εκ.) και περιχύνετε με το μείγμα αυγών & κρέμας! Πασπαλίζετε με λίγο φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 40 λεπτά.

 

 

BLOG-8 PHOTO_1

Cinnamon and Pistachio Rolls


Η συνταγή αυτή είναι για εσένα, γιατί ξέρω πόσο αγαπάς την κανέλα και τις σταφίδες και την ζάχαρη την καστανή, την αφράτη βουτυρένια ζύμη, ένα ένα και όλα μαζί… και κάπως λίγο αυτοσχεδίασα, γιατί ξέρεις πως είμαι εγώ, πρέπει κάπου να βάλω και τη δική μου πινελιά, αυτό το κάτι κάτι που πάντα μου λείπει!
Το αποτέλεσμα είναι απλό, αλλά ξέρω πως θα σου δώσει χαρά, πως θα γεμίσει το πρόσωπο σου με εκείνο το πλατύ χαμόγελο, το μεταδοτικό!!! γιατί ξέρεις να βρίσκεις τη χαρά στα απλά πράγματα… καθώς έφτιαχνα αυτό το γλυκό, το θυμήθηκα μετά από καιρό, σ’ ευχαριστώ που μου το έμαθες!

εξαιρετικά αφιερωμένο στους αγαπημένους μου φίλους!

για πρώτη φορά, θα στο φτιάξω με όλη μου την αγάπη και θα σου δείξω πώς να το φτιάχνεις, βήμα προς βήμα… μετά θα σε αφήσω να το φτιάξεις μόνος σου, αλλά να ξέρεις πως είμαι πάντα εδώ εάν με χρειαστείς!

Cinnamon & Pistachio Rolls
για 12-14 κομμάτια

υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
40 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
70 γρ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. σταφίδες
25 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κάρδαμο
1 κρόκο αυγού

για να τα φτιάξετε
φτιάχνετε το τσάι, τον καφέ, τον χυμό ή ότι σας κάνει κέφι. Σε μια καθαρή επιφάνεια απλώνετε λίγο αλεύρι και τοποθετείτε το φύλλο της σφολιάτας και το τρυπάτε απαλά με ένα πιρούνι (step 1). Στη συνέχεια με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής απλώνετε στη σφολιάτα το λιωμένο βούτυρο (step2). Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το κάρδαμο και τα ρίχνετε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας (step 3). Με ένα κουτάλι απλώνετε και πάλι σε όλη την επιφάνεια τις σταφίδες (step 4). Note: τις σταφίδες τις μούλιασα για λίγη ώρα σε μαύρο ρούμι, προφανώς, αλλά στο τέλος το ρούμι μου έβγαλε μια μικρή πίκρα… σκέφτομαι την επόμενη φορά να τις βάλω χωρίς να τις μουλιάσω! Μετά αρχίζετε να τυλίγετε την ζύμη (step 5), όχι πολύ σφιχτά, και με ένα πινέλο καθαρίζετε την σφολιάτα από το αλεύρι. Στο τελείωμα έχετε αφήσει μια μικρή λωρίδα κενή στη ζύμη όπου απλώνετε ξανά λίγο βούτυρο ώστε να «κολλήσει» η ζύμη και κλείνετε. Κόβετε σε κομμάτια περίπου 4 εκ. πάχος. Τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με ελάχιστό νερό.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 C για 23-25 λεπτά.
Εάν έχει μείνει καφές, τσάι κτλ είναι τέλειος συνδυασμός… όσο είναι ζεστά!

Oh enjoy!