Monthly Archives: February 2014

BLOG-17 PHOTO_1a

I’m going bananas

Δεν φοβάμαι τίποτα, εντάξει αυτή δεν είναι η απόλυτη αλήθεια, αλλά θυμάμαι πολύ καλά πως όταν ήμουν πέντε χρονών έτσι ακριβώς ένιωθα, πως δεν φοβάμαι τίποτα!!!
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τις μπανάνες;;; και σας απαντώ:καμία σχέση, ωστόσο τις μπανάνες δεν μπόρεσα να τις αγαπήσω ποτέ, ούτε τότε όταν ήμουν πέντε χρονών και τις πρωτοδοκίμασα, ούτε τώρα, μερικά χρόνια αργότερα…
Τις μπανάνες δεν τις συμπαθώ και γι αυτό τις αποφεύγω σταθερά και αμετάκλητα!!! Σήμερα όμως για κάποιο λόγο, αποφάσισα να τις αντιμετωπίσω, κάνω μια αρχή…
Μπορεί, σιγά σιγά, μετά τις μπανάνες να αρχίσω να αντιμετωπίζω και τους φόβους μου… ποιος ξέρει;;;

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά, κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες, απλώστε γενναιόδωρα την πάστα φουντουκιού, βυθίστε σε ζεστό νερό και ψήστε!!!

Oh, am I going bananas?

Εύκολη πουτίγκα με μπανάνες στον φούρνο
για 4-6 άτομα

υλικά
12 φέτες ψωμί brioche ( ή τσουρέκι)
2 μπανάνες, μεσαίες
70 γρ φουντούκια τριμμένα
180 γρ. πάστα φουντουκιού(τύπου Merenda)
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
3 μικρά αυγά
120 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500ml γάλα

για να φτιάξετε την πουτίγκα
προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160Ο C. Σε μια επιφάνεια απλώνετε όλες τις φέτες του ψωμιού και με την βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας απλώνετε την πάστα φουντουκιού. Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετείτε στις μισές (6) φέτες ψωμιού. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα φουντούκια (κρατήστε λίγο για να το ρίξετε στο τέλος πάνω στην πουτίγκα πριν την ψήσετε). Κλείνετε τα ψωμιά όπως κάνουμε ένα τοστ και τα κόβετε κάθετα στη μέση. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύετε το γάλα και την βανίλια. Τοποθετείτε τα κομμένα τοστ σε μια μακρόστενη φόρμα (25εκ) και περιχύνετε με το μείγμα του γάλατος. Πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη και τριμμένα φουντούκια και τοποθετείτε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος-ταψί. Γεμίζετε με καυτό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν-μαρί) και ψήνετε για μια ώρα. Αφήνετε την πουτίγκα να «σταθεί» όταν την βγάλετε από τον φούρνο περίπου για 15-20 λεπτά πριν την σερβίρετε.

BLOG-23 PHOTO_1

Oh Hot Hot and Hot Chocolate

BLOG-23 PHOTO_1

Συνήθως αναζητώ ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, από αυτά που είναι φτιαγμένα με αγάπη, μαγειρεμένα σε χαμηλή φωτιά, σιγά σιγά, αυτά τα φαγητά τα νόστιμα, της υπομονής ή αυτά που σιγοψήνονται στον φούρνο…ειδικά όταν ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, να γίνεται μουντός και βροχερός ένα τέτοιο φαγητό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι!

Σήμερα όμως το μυαλό μου δουλεύει κάπως περίεργα, κάπως διαφορετικά ομολογώ για τα δικά μου δεδομένα, με εκπλήσσω ώρες ώρες, και ναι θα ήθελα κάτι «παρηγορητικό» αλλά για κάποιο λόγο ονειρεύομαι σοκολάτα, μαύρη και ελαφρώς πικρή αλλά όχι να την φάω…να την πιω καυτή στο ποτήρι!!!

BLOG-28-PHOTO_2b

Η αλήθεια είναι πως εμένα δεν μου συμβαίνει συχνά κάτι ανάλογο γιατί δεν αγαπάω ιδιαίτερα τη σοκολάτα, όχι όσο θα έπρεπε!

Σήμερα όμως με φαντάζομαι με ζεστά ρούχα, χωμένη μέσα στα μαξιλάρια του καναπέ, με ωραία μουσική και με μια μεγάλη κούπα με καυτή, αχνιστή σοκολάτα… να απολαμβάνω πίνοντας μικρές γουλιές και να μην χρειάζεται να κάνω οτιδήποτε άλλο…ουτοπία!!! έχω δε την εικόνα τόσο καλά σχηματισμένη στο μυαλό μου που έχω ήδη χαλαρώσει…

BLOG-28-PHOTO_3b

Εξαιρετική ιδέα θαρρώ η ζεστή σπιτική σοκολάτα μέσα στο χειμώνα αλλά να της δώσουμε και κανά δυό τουίστ;;;  να την απολαύσουμε κάπως διαφορετική απο ότι συνήθως;;; λίγο πιο ενδιαφέρουσα ίσως, για να δούμε….

BLOG-23 PHOTO_1

Τώρα που το ξανασκέφτομαι θα ήθελα και καλή παρέα στον καναπέ μου με την μουσική μου και τις σοκολάτες μου….

oh wanna join me???

 

ΗΟΤ ΗΟΤ & ΗΟΤ CHOCOLATE

υλικά για 4 άτομα

 

εκδοχή με Βανίλια & Μαύρη Σοκολάτα

400 γρ. Σοκολάτα μαύρη, κομμένη σε μικρά κομμάτια

330 ml κρέμα γάλακτος

300 ml γάλα

3 κλωνάρια βανίλιας σχισμένα στη μέση

400 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

 

εκδοχή με κόκκινο πιπέρι & μπούκοβο

4 – 5 κουταλιές κακάο σκόνη

4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κόκκους κόκκινο πιπέρι

600 ml γάλα

200ml κρέμα γάλακτος

1 πρέζα μπούκοβο για κάθε κούπα σοκολάτας

 

εκδοχή με κανέλα & φλούδα πορτοκάλι

4 – 5 κουταλιές κακάο σκόνη

4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

2 στικ κανέλας

600 ml γάλα

200ml κρέμα γάλακτος

3-4 κομμάτια φλούδα πορτοκάλι

για να φτιάξετε τις ζεστές σοκολάτες σε κάθε περίπτωση ζεσταίνετε το γάλα κι την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσουν, σχεδόν σε σημείο βρασμού με τα μπαχαρικά μέσα ( βανίλια ή κόκκινο πιπέρι ή κανέλα-φλούδες πορτοκάλι στην Τρίτη εκδοχή). Αφαιρείτε από τη φωτιά και ανακατεύετε, με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, τα κομμάτια της σοκολάτας ή το κακάο με την μαύρη ζάχαρη μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Στην εκδοχή της μαύρης σοκολάτας με βανίλια, σερβίρετε με μια κουταλιά χτυπημένη σε σαντιγί κρέμα γάλακτος. Στην εκδοχή με τα κόκκινα πιπέρια με μια πρέζα μπούκοβο στο τελείωμα και στην εκδοχή με την κανέλα, εαν θέλετε πιο έντονη τη γεύση της κανέλας με ένα στικ κανέλας μέσα στο φλιτζάνι.

Oh enjoy!!!