Monthly Archives: October 2013

Ένα Φθινοπωρινό Πρωινό

BLOG-23 PHOTO_1

Μερικές φορές μου είναι δύσκολο να προσδιορίσω πότε φεύγει μια εποχή και πότε έρχεται η επόμενη…να για παράδειγμα να κολυμπάς στα μαγευτικά νερά της Βοϊδοκοιλιάς αρχές Οκτωβρίου, να χτίζεις κάστρα στην άμμο και το βραδάκι να είσαι ηλιοκαμένος, αυτό δεν μπορεί παρά να σου θυμίζει καλοκαίρι! Υπάρχουν όμως σημάδια, απλά εγώ κατά περίπτωση επιλέγω να τα αγνοήσω, να η μέρα που έχει μικρίνει, η θερμοκρασία που πέφτει μόλις ο ήλιος κάνει πως χάνεται στον ορίζοντα… Εχει όμως τη μαγεία του το φθινόπωρο, έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, μια διαφορετική φρεσκάδα! Μας δίνεται η ευκαιρία για μια καινούρια αρχή, διαφορετική, γεμάτη σχέδια, όνειρα, δημιουργικότητα, με επαφές με παλιούς και καινούριους ανθρώπους… πράγματα περιμένουν να συμβούν, αυτό είναι το φθινόπωρο για εμένα και το περίμενα πως και πως.

BLOG-23 PHOTO_1

Σπάνια επιτρέπω στον εαυτό μου την πολυτέλεια ενός εξαιρετικά δυναμωτικού πρωινού. Ισως γιατί ένα τέτοιο πρωινό σημαίνει ελεύθερο χρόνο, σημαίνει κάποιος άλλος να το φτιάξει για μένα ίσως… ε λοιπόν αποφάσισα να ανατρέψω την εικόνα που έχω και ένα, όχι και τόσο χαλαρό πρωί μέσα στο φθινόπωρο, προσφέρω ένα τέτοιο πρωινό στον εαυτό μου, μια ιδέα είναι άλλωστε και για να είμαι ειλικρινής ένιωσα καταπληκτικά!!!

BLOG-27 PHOTO_3

BLOG-27 PHOTO_2

Σας το συστήνω χωρίς καμία επιφύλαξη!

BLOG-8 PHOTO_1

Oh I am Dancing with my self!

τα δικά μου αυγά ποσέ

για 1 άτομο ( κάντε τους υπολογισμούς εαν έχετε παρέα!!!)

υλικά

1 φρεσκότατο μεσαίο αυγό
1 φετά καπνιστό ζαμπόν
1 μεσαία τομάτα
1 φέτα μαύρο χωριάτικο ψωμί
2 φύλλα φρεσκο βασιλικό
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από δύο γκρέιπφρουτ και δύο πορτοκάλια

για να φτιάξω το αυγό ποσέ με βοήθησε ιδιαίτερα ο καλός μου φίλος Ο. παραπέμποντας με στον μοναδικό Heston Blumenthal. Αυτό που γνώριζα για τη παρασκευή των αυγών ποσέ ήταν το ξύδι, η δίνη στο βραστό νερό…αυτά που έμαθα όμως μου απέδειξαν πόσο εύκολο είναι όχι μόνο να τα φτιάξεις αλλά πραγματικά να είναι πετυχημένα κάθε φορά, νιαμ! Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό στα ¾ και τοποθετείτε ανάποδα στον πάτο ενα πιατό, με ένα θερμόμετρο μετράτε τη θερμοκρασία του νερού μέχρι να φτάσει στους 80Ο C. Σπάτε το αυγό σε μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να στραγγίσει ( το πιο υδαρές μέρος του ασπραδιού δεν μας χρειάζεται. Το πολύ φρέσκο αυγό έχει πιο σφιχτό ασπράδι αρα και λιγότερη απώλεια! Αφήνετε το αυγό απαλά στο νερό για 3-4 λεπτά. Βγάζετε το αυγό με την τρυπητή κουτάλα.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα φανταστειτε, ψιλοκόβω το ζαμπόν και τη τομάτα και τα βάζω στο γκριλ μαζί με τον βασιλικό για μερικά λεπτά, τοποθετώ όλα τα υλικά πανω στη χοντροκομμένη φέτα χωριάτικο ψωμί, λίγο χοντρο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκέτη απόλαυση!

έχω στίψει και τον χυμό μου εν τω μεταξύ…