Monthly Archives: June 2013

Στη χώρα του Ποτέ

Στη χώρα του Ποτέ

Στη χώρα του ΠοτέΌπως είπε η Τάνια: « Πότε από οι μικροί, γίναμε οι μεγάλοι;»
Αυτή η φράση τριγυρνάει στο μυαλό μου ξανά και ξανά, αλήθεια πότε μας συνέβη αυτό; Συμβαίνει ή εμείς το αφήσαμε να μας συμβεί; Μεγάλος γίνεσαι ή νιώθεις;
Εάν συνεχίζαμε να περιμένουμε τον Πήτερ, ε τον Παν, μήπως δεν θα μεγαλώναμε αρκετά; Πρέπει να καλοκαιριάσει για να του αφήσουμε το παράθυρο ανοικτό, ίσα ίσα μια χαραμάδα για να χωρέσει;
Εγώ λοιπόν, μεγάλωσα, κάπως, το παραδέχομαι, συμβαίνει, εμένα πάντως μου συνέβη… Ωστόσο, την χαραμάδα μου την κρατάω ανοικτή χειμώνα καλοκαίρι και μεταξύ μας, καμιά φορά ο Πήτερ εμφανίζεται, λόγω τιμής, και με πάει μια βόλτα μέχρι τη χώρα του Ποτέ. Εκεί μαζί με τα άλλα, φοβερά πιτσιρίκια περνάμε φανταστικά. Η αλήθεια είναι πως τον κάπτεν Χουκ τον φοβάμαι λίγο, ποτέ δεν χώνεψα αυτόν τον γάντζο, αλλά το ξεπερνάω και συνεχίζω να πετώ!
Γελάμε και παίζουμε και πετάμε ανάμεσα στα σύννεφα, λόγω τιμής, τα κάνουμε όλα αυτά. Ελάτε καμιά φορά μαζί μας, θα περάσετε κι εσείς φανταστικά. I promise you!

Μετά σαν παιδιά θέλουμε κάτι γλυκό, κάτι σοκολατένιο και κάτι κάτι δροσιστικό!

Τα φτιάχνουμε όλοι μαζί, ε ναι τα μπισκότα, και μετά τα καταβροχθίζουμε με απίστευτες ταχύτητες…

Εντάξει κάποια στιγμή ξυπνάω, γιατί κι αυτό συμβαίνει, νομοτελειακό!

Oh fly with me to Neverland, it’s possible!
You can fly!

Choc Chip Cookies
& γάλα γρανίτα με κομματάκια σοκολάτας
& some pixie dust!!!
για 24 μεσαία cookies

υλικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
2 αβγά
180 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1lt γάλα για 4 ώρες στη κατάψυξη

εκτέλεση
στο μίξερ ανακατεύετε με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει ( 7-8 λεπτά). Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και στη συνέχεια το εκχύλισμα της βανίλιας. Αδειάζετε σταδιακά στο μίξερ το αλεύρι με την σόδα και το αλάτι. Τέλος προσθέτετε ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα τα κομμένα κομμάτια της κουβερτούρας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός μικρού scoop τοποθετείτε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί σε αρκετή απόσταση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά (τα μπισκότα απλώνουν στην διάρκεια του ψησίματος, μόνα τους).

*για να φτιάξετε το γάλα γρανίτα, τοποθετείτε για 4 περίπου ώρες το γάλα με το κουτί του, χάρτινο, στην κατάψυξη. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το κουτί και θρυμματίζετε το γάλα. Το αδειάζετε σε γυάλινα ποτήρια και ρίχνετε τρίμματα σοκολάτας που έχουν περισσέψει από το κόψιμο της κουβερτούρας.

BLOG-4 PHOTO_1

Θα σε δω στη Κολώνα

Η θάλασσα δεν είναι ποτέ η ίδια, όσες φορές και να την ταξιδέψεις δεν θα είναι ποτέ η ίδια! Όταν μέσα σου είσαι φουρτουνιασμένος, η θάλασσα σου δείχνει την γαλήνη, άλλες φορές πάλι που είσαι ήρεμος … σε ταράζει με κύματα και φουρτούνες, σαν να θέλει να σε ξυπνήσει!
Η θάλασσα που ταξιδέψαμε αυτή τη φορά, φουρτουνιασμένη, μας οδήγησε στην Κολώνα της Κύθνου, γνωστό πέρασμα αλλά και στάση, όχι άνευ λόγου… η εικόνα μαγική: θάλασσα, μια λεπτή λωρίδα γης και πάλι θάλασσα, τα νερά μοναδικά, με πόσο μπλε του Αιγαίου μπορεί να χορτάσει το μάτι;;;

Η Κολώνα είχε υπάρξει πέρασμα για εμένα στο παρελθόν αλλά δεν ευτύχησα τότε να βγω στην στεριά, τότε λαχταρούσα φαίνεται να ταξιδέψω, λαχταρούσα μόνο την θάλασσα. Βγήκα όμως στην στεριά τούτη τη φορά που έμεινα λίγο παραπάνω και γνώρισα και γευμάτισα στην ταβέρνα αυτών των πολύ ωραίων ανθρώπων, που σπάνια συναντάς στα ελληνικά νησιά. Η οικογένεια Ραλλιά στην Κολώνα της Κύθνου διατηρεί μια ταβέρνα ζηλευτή, περιποιημένη και καθαρή… με ανθρώπους που σου χαμογελούν, με θέα μαγευτική, τι περισσότερο να ζητήσει κανείς από την ζωή;;;

Τα κατσικάκια δικά τους όπως το τυρί και τα ζαρζαβατικά… δοκιμάστε τα όλα!!!

Α και να μην ξεχάσω: Σωτήρη γνωρίσαμε τα γουρούνια, είναι του Μαργαρίτη!!!

*ρωτήστε τους εάν έχουν κάππαρη… την μαζεύουν με τα χεράκια τους στα πέριξ!!!