Όπως είπε η Τάνια: « Πότε από οι μικροί, γίναμε οι μεγάλοι;»
Αυτή η φράση τριγυρνάει στο μυαλό μου ξανά και ξανά, αλήθεια πότε μας συνέβη αυτό; Συμβαίνει ή εμείς το αφήσαμε να μας συμβεί; Μεγάλος γίνεσαι ή νιώθεις;
Εάν συνεχίζαμε να περιμένουμε τον Πήτερ, ε τον Παν, μήπως δεν θα μεγαλώναμε αρκετά; Πρέπει να καλοκαιριάσει για να του αφήσουμε το παράθυρο ανοικτό, ίσα ίσα μια χαραμάδα για να χωρέσει;
Εγώ λοιπόν, μεγάλωσα, κάπως, το παραδέχομαι, συμβαίνει, εμένα πάντως μου συνέβη… Ωστόσο, την χαραμάδα μου την κρατάω ανοικτή χειμώνα καλοκαίρι και μεταξύ μας, καμιά φορά ο Πήτερ εμφανίζεται, λόγω τιμής, και με πάει μια βόλτα μέχρι τη χώρα του Ποτέ. Εκεί μαζί με τα άλλα, φοβερά πιτσιρίκια περνάμε φανταστικά. Η αλήθεια είναι πως τον κάπτεν Χουκ τον φοβάμαι λίγο, ποτέ δεν χώνεψα αυτόν τον γάντζο, αλλά το ξεπερνάω και συνεχίζω να πετώ!
Γελάμε και παίζουμε και πετάμε ανάμεσα στα σύννεφα, λόγω τιμής, τα κάνουμε όλα αυτά. Ελάτε καμιά φορά μαζί μας, θα περάσετε κι εσείς φανταστικά. I promise you!
Μετά σαν παιδιά θέλουμε κάτι γλυκό, κάτι σοκολατένιο και κάτι κάτι δροσιστικό!
Τα φτιάχνουμε όλοι μαζί, ε ναι τα μπισκότα, και μετά τα καταβροχθίζουμε με απίστευτες ταχύτητες…
Εντάξει κάποια στιγμή ξυπνάω, γιατί κι αυτό συμβαίνει, νομοτελειακό!
Oh fly with me to Neverland, it’s possible!
You can fly!
Choc Chip Cookies
& γάλα γρανίτα με κομματάκια σοκολάτας
& some pixie dust!!!
για 24 μεσαία cookies
υλικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
2 αβγά
180 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1lt γάλα για 4 ώρες στη κατάψυξη
εκτέλεση
στο μίξερ ανακατεύετε με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει ( 7-8 λεπτά). Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και στη συνέχεια το εκχύλισμα της βανίλιας. Αδειάζετε σταδιακά στο μίξερ το αλεύρι με την σόδα και το αλάτι. Τέλος προσθέτετε ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα τα κομμένα κομμάτια της κουβερτούρας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός μικρού scoop τοποθετείτε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί σε αρκετή απόσταση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά (τα μπισκότα απλώνουν στην διάρκεια του ψησίματος, μόνα τους).
*για να φτιάξετε το γάλα γρανίτα, τοποθετείτε για 4 περίπου ώρες το γάλα με το κουτί του, χάρτινο, στην κατάψυξη. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το κουτί και θρυμματίζετε το γάλα. Το αδειάζετε σε γυάλινα ποτήρια και ρίχνετε τρίμματα σοκολάτας που έχουν περισσέψει από το κόψιμο της κουβερτούρας.